Menü

Hibák, amiket kerüljünk el autóbérlésnél

Hazánkban évről évre nő azok száma, akik külföldi vagy belföldi utazásuk alatt autót bérelnek. Az autókölcsönzés egy nagyon kényelmes megoldás, azonban érdemes odafigyelni, hogy elkerüljünk néhány gyakori hibát, amik költségesek lehetnek.

Biztosítás megvétele, amire nincs szükségünk

Sokan nem is tudnak róla, hogy bankkártyájukhoz tartozik biztosítás, amely a bérelt autókban okozott estleges kárt is fedezi. Indulás előtt járjunk utána, hogy rendelkezünk e ilyen típusú védettséggel. Ha igen, nincs szükségünk mindenre kiterjedő biztosítást kötnünk az autókölcsönzés során.

Autóbérlés a reptéren

A reptéren történő autóbérlés gyakran felárral társul. Amennyiben olyan helyre utazunk ahol a reptérhez közeli városban is van lehetőség az autó átvételére, érdemes utánajárni hogy nem – e olcsóbb máshol átvenni a gépjárművünket. Sokszor a transzfer díja sokkal alacsonyabb mint a reptéri felár!

GPS navigáció bérlése

Nagyon sok társaság felárat számol fel olyan kiegészítőkért, mint a GPS navigáció. Használjuk okostelefonunkat, vagy vigyük magunkkal saját GPS-ünket, igazán nem foglal sok helyet a bőröndben.

Későn visszavitt gépjármű

Szinte minden autókölcsönzőnél van türelmi idő az autó visszavitelénél. Ez azonban sokszor maximum 1-2 óra, és késés esetén meglepően magas késedelmi díjat számolnak fel.