Menü

Hogy ne bérelj autót?

Mindent lehet rosszul csinálni, így az autóbérlést is. Teljesen érthető, ha hirtelen nemigen tudjuk elképzelni, vajon mit lehet elrontani egy kocsi kölcsönzésén, mégis elkövethetünk hibákat, amik sok bosszúságot okozhatnak.

Hogy ezt mindenképp elkerüld, összeszedtük a leggyakrabban elkövetett hibákat, így tudod, mire figyelj oda.

  • Megállunk az első ajánlatnál. Ez igen gyakori jelenség: kell egy autó, találunk egy kölcsönzőt, és ott el is intézzük a bérlést. Ezzel az a gond, hogy így megfosztjuk magunkat attól a lehetőségtől, hogy felmérjük a valós kínálatot, és a legjobb ajánlatot válasszuk.
  • Ránézésre döntünk. Az, hogy egy kocsi jól néz ki, nem jelenti azt, hogy jó is. Érdemes kicsit belemerülni a műszaki állapotának tanulmányozásába is, nehogy kellemetlen meglepetés érjen az úton.
  • Csak az árat nézzük. Ez sem éppen jó ötlet, a gyanúsan olcsó autókölcsönzésnek ugyanis általában megvan a maga böjtje. Soha ne csak az ár alapján döntsünk, minden esetben győződjünk meg róla, hogy az autó megfelelő állapotban van, és tényleg azt kapjuk-e a pénzünkért, amit elvárunk.
  • Nem próbáljuk ki az autót. Ez akkor nagy hiba, ha olyan típus, amivel korábban nem volt dolgunk. Nem mindenkinek jön be minden autó, mindig próbáljuk ki, hogy lássuk, milyen vezetni az adott járgányt, mielőtt hosszabb útra indulnánk vele.
  • Aláírjuk a szerződést alapos átolvasás nélkül. Ez egy elég gyakori hiba, és sajnos az élet más területein is eléggé jellemző. Mindig tanulmányozzuk át alaposan a szerződést, hogy tisztában legyünk a pontos feltételekkel!