Menü

Hogyan védjem meg (bérelt) autómat a tolvajoktól?

Cikkünkben bemutatjuk a legegyszerűbb és egyben leghasznosabb praktikákat, melyekkel csökkenthetjük (bérelt) autónk feltörésének az esélyét.

1. Ne hagyjuk értékeinket az autóban

Habár ez a leglogikusabb lépés, a legtöbben nem hagynak éréket a gépjárművükben. Azonban sokan elfeledkeznek arról, hogy az értékeinkre utaló jelet se hagyjunk a kocsiban. A szélvédőn hagyott GPS tartó vagy a hátsó ülésen maradt laptoptáska mind kecsegtető lehet egy tolvaj számára, hiszen arra utalhat hogy gépjárművünkben értéket hagytunk.

2. Hagyjuk nyitva a kesztyűtartót

Ez az egyszerű trükk jelzi az esetleges tolvajoknak, hogy nincs érték a gépjárműben. A tolvajok első dolga minden esetben a kesztyűtartót átnézni. Gondoljuk bele, ha nem kecsegteti az embert a zsákmány akkor minek vesződjön? 

3. Keressünk törött üvegeket

Amikor parkolóhelyet keresünk egy forgalmas helyen például egy parkolóházban, mindig nézzük meg, hogy a parkolóhelyünk környékén nincsenek e törött ablaküvegek. Ha vannak akkor az annak a jele, hogy nem sokkal ezelőtt feltörtek egy gépjárművet. Mindenképpen kerüljük el ez ilyen helyeket!

4. Ne tűnjünk turistának

Amennyiben nyaralni vagy akár egy hosszú hétvégére megyünk valahova, idegen helyen ne hagyjunk szem előtt tárgyakat, melyek arra utalnak, hogy nem vagyunk helyiek. A tolvajok előszeretettel törik fel a turisták gépjárműveit, mivel valószínűsítik, hogy nem rendelkeznek helyismerettel, így az esetleges rendőrségi nyomozás is lassan fog haladni, vagy el is akad.

 

Az előbbi tippeket követve nagyban csökkenthetjük annak kockázatát, hogy gépjárművünk a tolvajok célpontjává váljon. Azonban ha mégis bekövetkezne a legrosszabb mindig legyen biztosítás a gépjárművünkön!