Menü

Mikor ajánlott nagy autót bérelni?

Az autóbérlés egy izgalmas lehetőség abból a szempontból, hogy gyakorlatilag bármilyen járművet van lehetőségünk kipróbálni, amit a pénztárcánk (és a jogosítványunk) enged. Ha van olyan autó, amivel mindig is szerettünk volna menni pár kört, itt az alkalom! Akinek egy viszonylag kis autója van, elég csábító lehet, hogy kipróbálhat esetleg egy jó nagy terepjárót. Nem javasolt azonban csak a vágyakra hagyatkozni a bérelt autó kiválasztásánál, mert könnyen lehet, hogy kiszúrunk magunkkal.

Mikor jön jól egy nagy autó?

Például akkor, ha sokan vagyunk, akik menni szeretnénk valahová, és egy átlagos, 5 személyes autóban nem férnénk el. Vannak szép nagy, több férőhellyel rendelkező járművek, amik jók lehetnek ilyenkor a számunkra. Akkor is érdemes lehet nagy autóban gondolkodni, ha a szállítandó személyek nincsenek ugyan sokan, de a holmijuk igen. Ha például az 5 fős család nyaralni megy, nem biztos, hogy a rengeteg holmival együtt is elférnek az 5 személyes autójukban, kényelmesebb lehet egy nagyobb.

Mikor nem szerencsés választás?

A nagy autó nem biztos, hogy a legjobb döntés akkor, amikor egy zsúfolt városban kell autókázni. Egy olyan helyen, ahol sok az autó, kifejezetten hátrányos lehet, ha nagy járművel rendelkezünk, és a parkolásnál sem biztos, hogy jó, hiszen sokszor kis helyen kellene elférni. Egy hatalmas terepjáró például nem a legelőnyösebb választás, ha ezeket nézzük. A fogyasztás szempontjából is előnyösebb lehet egy kisebb autó, így ha számít a benzin ára, érdemes azok között körülnézni.