Menü

Nagy a létszám? Bérelj nagyobb autót!

Sokszor adódhat az életben olyan helyzet, hogy többen szeretnénk menni valahová, mint ahányan elférünk egy átlagos, ötszemélyes autóban. Ilyenkor leggyakrabban azt a megoldást szokták az emberek alkalmazni, hogy több autóval mennek, még annak ellenére is, hogy ez többszörös benzinköltség, és persze több sofőrre is van szükség, ami szintén nem mindig adott. Ennél sokkal jobban megéri ebben az esetben a bérelt autó, ami akkora lehet, amekkorára csak szükség van, mindössze egy jármű üzemanyagköltségét kell fizetni, és sofőrből is elég egy.

Nagy családi rendezvényeknél jól jöhet

Olyan rendezvények esetében, mikor az egész család összegyűlik egy helyen, az odajutás azonban problémát okozhat. Ilyen lehet például egy ballagás: a nagyszülőknek sokszor nincs autójuk, egy ötszemélyes személyautóba pedig nem fér bele négy nagyszülő, plusz a szülők és a gyerekek. Ebben a helyzetben azonban bérelhetünk egy B kategóriás jogosítvánnyal is vezethető kisbuszt, így mindenki kényelmesen elfér, és senkinek nem kell tömegközlekedéssel mennie, ami megint csak külön költségeket jelent.

Olcsóbb, mint több autóval menni

Az autóbérlés ellen legtöbbször az az indok, hogy drága. Ha azonban belegondolunk, a bérlés kifizetésével együtt is jóval kevesebb a költség, mintha két autót tankolnánk. Különösen igaz ez hosszú utak, nyaralások alkalmával. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel kényelmesebb mindenkinek, ha egy autóval egyszerre utazhatnak, nem pedig külön-külön, egymást követve.