Menü

Nem tudod, milyen autót vegyél? Bérléssel próbálgass!

Az autóvásárlás komoly döntés egy ember életében, nem csoda, ha nem szeretnénk elkapkodni. Természetesen mindenkinek van azért legalább nagyvonalakban elképzelése arról, hogy milyen autót szeretne: kicsi legyen vagy nagy, hány személyes, mennyi legyen a fogyasztása stb. Esetleg még néhány márkára, azokon belül néhány típusra is sikerül leszűkíteni a kört. Sokan azonban ezen a ponton megakadnak: ezek közül mindegyik autó esélyes, de mégis, melyik legyen a befutó?

Melyik van jó áron?

A döntéshez egy jó támpont lehet az autók ára, legyen szó akár használt, akár új kocsiról. Tudjuk, hogy nagyjából mennyi pénzt tudunk/akarunk szánni rá, így még tovább szűkíthetjük a kört. Használt autó vásárlása esetén bízhatjuk magunkat a szerencsére is: amelyik a kiszemeltek közül a legjobb ár-érték arányban kapható, az nyert. Nagyon sokan vásárolnak így járművet, de nem biztos, hogy ez a módszer célravezető, ugyanis nem tudhatjuk, hogy tényleg megfelelő-e számunka az adott kocsi.

A legbiztosabb, ha kipróbáljuk

Az autóvásárlás terén akkor mehetünk biztosra, ha olyan kocsit veszünk, amit ki is próbáltunk. Persze nem mindenkinek van lehetősége a környezetében lévő autókat végigpróbálgatni. Ilyenkor az autóbérlés jó megoldás lehet: kölcsönözzünk 1-2 napra olyan autót, ami esélyes vásárlásra, így igazán megtapasztalhatjuk, hogy milyen vele menni, hogyan szolgál a mindennapokban, mennyire kényelmes. Időben fény derülhet az esetleges kényelmetlenségekre, és könnyebb lesz a döntés.