Menü

Tippek külföldi autóbérléshez

Foglaljunk előre (is)

Egyáltalán nem biztos, hogy az előre foglalás jelenti a számunkra legkedvezőbb opciót. Az autókölcsönző cégek oldalán szinte kivétel nélkül lehet ingyenesen foglalást készíteni, amihez sokszor nem kell más, mint név és e-mail cím, így máris megvan a „B” megoldás! 

Később, amikor megérkezünk a célországba érdemes utána járni, hogy a foglalásunkhoz képest esetleg kapunk-e jobb ajánlatot. Ha nem, ott lesz az előre készített foglalás.

Nem feltétlenül a reptéri foglalás a legkedvezőbb

A reptéren bérelt autókra reptéri illetéket számítanak fel, ami egy hosszabb bérlési időre már elég komoly összegre is rúghat. Ilyen esetben érdemes lehet taxiba vagy buszra ülni és bemenni a városba, ahol ugyanazt az autót olcsóbban fogjuk tudni kibérelni.

Figyeljünk a bérlési időszakra

Előfordulhat, hogy ha 4-5 napra tervezünk autót bérelni, akkor érdemes helyette egy egész hétre kibérelni, mert a 4-5 napi díj az drágább, mint a heti díj.

Kategória

Vannak cégek, ahol akár egy tucat különböző kategóriájú autót is bérelhetünk. Azt, hogy melyik a számunkra a megfelelő legkisebb kategória, már az utasok száma és a csomagunk nagysága határozza meg.

Sofőr

Lehetőleg a legtöbb tapasztalattal rendelkező legyen a sofőr.  Amit fontos tudni, hogy a legtöbb cég extra díjat számolhat fel a második és harmadik sofőrökért, illetve ha a sofőr 25 éven aluli.

Nemzetközi jogosítvány

A magyar plasztik jogosítványt már elfogadják (majdnem) az egész világon.

Fizetés

Közvélekedés, miszerint kölcsönzéshez mindenképpen dombornyomott kártya szükséges. Ez így nem teljesen igaz, bár tény, hogy sok cégnél alapvető feltétel, de nem mindenhol. A dombornyomott kártyán túl a másik visszatérő kérdés a hitelkártya, amivel tényleg sokkal kényelmesebb és

A foglalás idejére a cégek bizonyos összegű letétet követelnek meg, ami hitelkártya esetén csak egy elektronikus tranzakció, ami tényleges pénzforgalmat nem érint. A sima folyószámlához kapcsolt kártyáknál (Debit Card), ahol ezt az összeget a cég a kártyán zárolja, amit akár a kölcsönzés lejárta után is hetekig, rosszabb esetben hónapokig megtarthat az esetleges büntetések kiegyenlítésének fedezetére.