Menü

Bérelt autóból saját?

Napjainkban már hazánkban is elérhető egyre több autóbérleti konstrukció, ennek ellenére még csak lassan kezd betörni a köztudatba ennek a lehetősége – pedig a hitelfelvételnél vagy a zárt végű lízingeknél sokkal kedvezőbb lehet egy nyílt végű lízing vagy egy egyszerű autóbérleti konstrukció.

Mit jelent a nyílt végű lízing?

Egy ilyen kvázi bérleti konstrukcióban a lízing ideje alatt úgy használhatjuk a járművet, mintha a sajátunk lenne, azonban arról, hogy valóban szeretnénk-e a tulajdonosaivá válni a járműnek, elegendő a lízing lejártakor eldöntenünk. Ekkor dönthetünk úgy, hogy a maradékösszeget kifizetjük, vagy éppen a maradékösszeg kifizetését és a tulajdonjogot valaki másra átruházzunk, azonban választhatjuk azt a lehetőséget is, hogy az autót visszaszolgáltatjuk a lízingelő cégnek. Egyszerű, ésszerű és rugalmas konstrukció.

Miért válasszuk az autóbérlést?

Egy hosszú távú bérlet ezzel szemben nem jelent tulajdonosváltást, illetve nincs is erre lehetőségünk a bérlet lejártakor. A jármű azonban éppen ennek köszönhetően végig a bérbeadó cég tulajdonában marad, ami számos előnnyel jár, hiszen olyan extra szolgáltatásokat jelent, mint a 24 órás felügyelet, a karbantartási munkák, a javítások mind a tulajdonost terhelik.

Ez a konstrukció például ideális azok számára, akiknek fontos az, hogy új, modern autóval járjanak, akik az üzleti tárgyalásokon szeretnének mindig jó benyomást tenni. Ebben a konstrukcióban ugyanis bármikor változtathatunk a bérleti feltételeken, új autót bérelhetünk, a régi értékesítése pedig a bérbeadó cég feladata lesz.