Menü

Egy bérelt egyterűben együtt utazhat az egész család

Ha a család a rokonokkal vagy közeli barátokkal indul nyaralni, felmerülhet a kérdés, hogy több személyautóval utazzunk, vagy béreljünk egy nagy egyterű minibuszt. Az utóbbi megoldásnak számos előnye van.

Már az úton is jó lehet a hangulat

Egy bérelt egyterűben mindenki elfér, így elég egy jármű, tehát spórolhatunk a benzinköltségen. Jó, ha a társaság nem osztódik többfelé, hanem mindenki együtt van, így már az úton megalapozhatjuk a hangulatunkat. Ha két autóval megyünk, és csak az első autó sofőrje ismeri az utat, fennáll annak esélye, hogy a második lemarad és eltéved. Ha mindenki együtt utazik egy kisbusszal, ez nem történhet meg. Így nem jelent problémát az sem, ha a társaságnak csak egyetlen tagja – például a családfő – rendelkezik jogosítvánnyal, hiszen nem lesz szükség második sofőrre.

 

Kevesebb pihenőidő kell

Egy egyterűben kényelmesen elfér mindenki, nem kell nyomorogni, és a lábunkat is ki tudjuk nyújtóztatni. Így egy hosszú úton sem kell annyiszor megállni, hogy felfrissíthessük elgémberedett tagjainkat, tehát gyorsabban elérjük úti célunkat. Szintén könnyebbséget jelent, hogy csak egy autóra kell figyelni a parkolóban, nem kettőre. Ha tehát eddig nem tudta eldönteni, egy vagy több kocsival utazzon nyaralni a nagycsalád vagy a baráti társaság, a fenti okokból kifolyólag érdemesebb a kényelmes bérelt kisbuszt választania.