Menü

Hogyan nem szabad autót bérelni?

Az autóbérléssel kapcsolatban számos olyan dolog merül fel, amire nem árt tekintettel lenni, ha nem akarunk pórul járni. Rengeteg ugyanis a kölcsönző cég, ám sajnos nem mindegyik korrekt, nagyon meg kell nézni, nem csak az árakat, hanem az autókat is, a szolgáltatás minőségét. Az alábbiakban néhány pontban összefoglaltuk, hogy mik azok a hibák, amiket semmiképpen ne kövessünk el, ha autót akarunk bérelni akár hosszabb, akár rövidebb időre!

  • Ne álljunk meg az első alacsony árú ajánlatnál! Ha feltűnően alacsony áron kínálnak valahol bérelt autókat, az azért legyen gyanús! Nem állítjuk, hogy minden kedvező lehetőség átverés, de minden esetben alaposan nézzünk utána a kölcsönzőnek, lehetőleg tapasztalatokból informálódjunk, ne abból, amit ők mondanak!
  • A próbakört ha lehet ne hagyjuk ki! A korrekt kölcsönzőkben lehetőség van arra, hogy menjünk egy próbakört a választott autóval, mielőtt végleges döntést hoznánk. Ez nagyon fontos, mert így tudjuk legjobban felmérni az autó állapotát, és hogy tényleg megfelel-e számunkra. Mindenképp ragaszkodjunk ehhez, és ne hagyjuk, hogy enélkül sózzanak ránk autót!
  • Soha ne írjuk alá a szerződést olvasás nélkül! Sajnos ez sok ember szokása, pedig elég veszélyes – mindig alaposan nézzük át a kölcsönszerződést, hogy lássuk egy esetleges baleset, koccanás esetén milyen felelősséget kell vállalnunk!
  • Ne csak a márka döntsön! Sok ember ragaszkodik egy adott típusú autóhoz, de ne felejtsük el, hogy a bérelt autót sokan vezették, ami kihat az állapotára, nyomot hagy rajta. Inkább egy másféle, de megbízhatóbb jármű, mint a rosszabb állapotban lévő megszokott!