Menü

Mi van, ha baleseted lesz bérelt autóval?

Amikor egy olyan autóval szenvedünk balesetet, ami nem a miénk, kellemetlen helyzetbe kerülhetünk, még akkor is, ha senkinek nem lett semmi baja. A károkat ugyanis valahogyan rendezni kell, és mivel nálunk volt az autó, mi leszünk ezért a felelősek. Bérelt autó esetében ez egy kicsit más, ugyanis szerződés van arról, hogy milyen esetekben, mekkora részt kell vállalnunk az anyagiakból, és meddig terjed a saját felelősségünk. Ezt a felelősséget ráadásul csökkenthetjük is, ha elég ügyesek vagyunk.

Plusz biztosítással nyugodtabbak lehetünk!

Amikor autót bérelünk mindig lehetőség van plusz biztosításokat kötni a használat idejére. Ezt a legtöbben nem szeretik, mert igyekeznek minél olcsóbban megúszni a bérlést, és a plusz biztosítások plusz pénzbe kerülnek. Ennek ellenére érdemes mégis átnézni ezeket a lehetőségeket, mert lehet, hogy a bérlés néhány ezressel drágább lesz, de súlyos tíz-, esetleg százezrek kifizetésétől menthet meg, amennyiben baleset történik. A plusz biztosításokkal mindig a saját felelősségvállalásunkat csökkentjük.

Pótautó baleset esetére

Előfordulhat, hogy a baleset egy olyan helyen történik meg, ahonnan autó híján nem egyszerű hazajutni. Ilyenkor jól jön a pótautó. Vannak kölcsönzők, akiknél ez az alapár része, máshol külön kell érte fizetni – ezt mindenképp érdeklődjük meg. Általában az a szabály, hogy ha mi magunk okozzuk a balesetet, biztos, hogy nem fognak ingyen pótautót biztosítani, míg abban az esetben, ha műszaki hiba miatt áll le a jármű, alighanem automatikusan jár.