Menü

Mit tegyek ha a bérelt autóval baleset történik?

Sajnos balesetek mindenkivel történhetnek, akármennyire is óvatosak vagyunk. Ha a bérautóval történik, akkor sem kell kétségbe esni. Bemutatunk 4 fontos dolgot, amit meg kell tennünk amikor bekövetkezik a nem kívánt esemény.

1. Győződjünk meg róla, hogy mindenki biztonságban van

Baleset esetén az első amit meg kell tennünk, hogy meggyőződünk arról, hogy megsérült-e valaki. Amennyiben igen, minél hamarabb helyezzük biztonságba és hívjuk a mentőket.

2. Értesítsük a hatóságokat

Miután mindenkit biztonságba helyeztünk, haladéktalanul értesítsük a hatóságokat. Az Európai Unió területén a 112-es számon minden országból hívható a segélyhívó, és elérjük a helyi hatóságokat.

3. Rögzítsük a történteket

Amikor már úton van a segítség, jegyezzük fel pontosan mi és hogyan történt. Cseréljünk adatokat a másik jármű(vek) vezetőjével. Amennyiben lehetséges készítsünk fényképeket.

Előfordulhat, hogy például egy parkoló autóba tolatunk bele. Ilyen esetben hagyjuk meg az elérhetőségeinket a gépjármű szélvédőjén és ilyen szituációban mindenképpen készítsünk minél több fényképet, a későbbi ügyintézéshez.

4. Hívjuk fel az autókölcsönzőt

Minél hamarabb értesítsük a társaságot amelytől a kocsit béreltük. Az elérhetőségük a bérleti szerződésben lesz megtalálható. Minden iratról kérjünk másolatot az intézkedő hatóságoktól. Ezekre szükségünk lesz a biztosítás intézésénél.