Menü

Nyomon tudja követni az autókölcsönző a bérelt autót?

Vannak autókölcsönzők akik folyamatosan nyomon követik járműveik helyzetét, azonban még a szerződéskötés előtt ennek tényéről minden alkalommal részletesen tájékoztatni kell a bérlőt. Az autókölcsönzők természetesen nem a bérlők után „kémkednek”, egyszerűen csak meg akarják előzni a visszaéléseket és az esetleges lopásokat. Ebben nyújtanak nekik segítséget a GPS nyomkövető eszközök.

Gyakori tévhit, hogy minden bérautót folyamatosan nyomon követnek valamilyen műholdas gépjárművédelmi és nyomkövető rendszerrel. Napjainkban még kevés kölcsönző alkalmazza a GPS nyomkövetési technológiát, és mint az előzőekben említettük, használatáról minden esetben tájékoztatni kell a bérbe vevőt.

A GPS nyomkövető rendszer használatának előnyei

1. Gyorsan megtalálható a hiányzó vagy ellopott jármű

Az eltűnt vagy az ellopott járművek komoly gazdasági kárt okoznak a világ autókölcsönzőinek minden évben. Elsősorban emiatt alkalmaz egyre több vállalkozás műholdas (GPS) járművédelmi és nyomkövető rendszereket gépjárműflottájában, melyek segítségével gyorsan megtalálhatók a hiányzó gépjárművek.

2. Biztonságérzetet biztosít az ügyfeleknek vagyis a bérlőknek is

Sajnos előfordulnak balesetek a bérelt autóval is. Ilyen esetben először a rendőrséget kell értesíteni, majd ezután az autókölcsönző társaságot is értesíteni kell a baleset tényéről. Ismeretlen helyen, főleg külföldön azonban kicsi a valószínűsége, hogy könnyen meg tudjuk adni a baleset helyszínét. Ebben nyújthat segítséget a műholdas nyomkövetéssel ellátott gépjármű, hiszen az autókölcsönzőben azonnal tudni fogják, hol történt a baleset és rövid időn belül biztosítani tudják a csereautót (amennyiben ez szerepel a bérleti szerződésünkben)