Menü

Öt hasznos tanács autóbérlés előtt állóknak

Szeretnénk Veletek megosztani öt alapvető és nagyon hasznos tanácsot, melyeket minden esetben érdemes átgondolni autóbérlés előtt. Abban az esetben, ha a feltett kérdésekre tudjuk a választ, maga a bérlés folyamata is gördülékenyebben fog zajlani.

 

Milyen kategóriájú autót válasszak?

 

Nálunk, a Recentcarnál például 8 kategóriából válogathatsz. Azt, hogy melyik a számodra legmegfelelőbb kategória, az utasok száma és a csomagok nagysága határozzák meg. A kérdés elsősorban nem is ez. Hanem az, hogy a legkisebb szükséges méretnél, szeretnénk –e nagyobb kategóriájú autót bérelni, jár-e bármilyen előnnyel a magasabb kategóriájú kocsi, magasabb bérleti díj ellenében. 

 

Ki vezesse a bérelt kocsit?

 

Lehetőleg a legtapasztaltabb sofőr.  Amit fontos tudni, hogy sok cég extra díjat számol fel a második, harmadik, vagyis minden plusz sofőr után, illetve ha a sofőr fiatal.

 

Mivel fizessek?

 

Az autókölcsönzéshez (szinte) minden esetben dombornyomott bankkártya szükséges. A dombornyomott bankkártyán túl a másik lehetőség a hitelkártya, amivel sokkal kényelmesebb és praktikusabb lehet az egész bérlést intézni. A foglalás idejére a bérbeadók bizonyos összegű letétet követelnek meg, ami hitelkártya esetén egy elektronikus tranzakció, ami tényleges pénzmozgást nem takar. A sima, úgynevezett „debit” kártyáknál, ezt az összeget a bankkártyához kapcsolt folyószámlán zárolják, aminek feloldása banktól függően, a kölcsönzés után akár 30 napig is eltarthat.

 

Milyen biztosítást kössek?

 

Ez egy olyan tétel, amivel nem érdemes spórolni. Mindenkinek azt javasoljuk, hogy ezen ne spóroljon és minden esetben „full coverage” vagyis mindenre kiterjedő biztosítást kössön. Jobb félni, mint megijedni.

 

Korlátlan, vagy napi fix kilométer?

 

Alapvetően kétféle módon adnak bérbe kocsit, korlátlan kilométer használattal vagy fix napi kilométerrel, ami felett minden extra kilométerért extra díjat számolnak fel. Ne korlátozzuk magunkat, mert könnyen sokszorosára nőhet a bérleti díj, a plusz kilométerek után