Menü

Szabadidő eltöltése a reptéren

Amennyiben repülővel utazunk, érdemes a reptérre a felszállás előtt 2 órával megérkezni. Sokszor hamar átesünk a biztonsági ellenőrzésen – főleg ha az Európai Unión belül utazunk. Következzen néhány tipp, hogyan tölthetjük el érdekesen ezt az 1-2 szabad órát.

Készítsünk fotókat

A legtöbb repülőtéren már kiváló kilátás biztosított a kifutópályára, vagy akár a fel és leszálló repülőgépekre. Ahelyett hogy csak nézelődnénk, készítsünk néhány fényképet! Nem sok alkalom van, amikor ilyen testközelből láthatjuk őket.

Vásároljuk a vámmentes üzletekben

Használjuk ki az időt, és nézelődjünk a Duty free shopokban. Kedvező áron szerezhetjük be például a szuveníreket, parfümöt vagy csokoládét.

Városnézés, amennyiben átszállással utazunk

Ha csak úgy tudjuk megoldani a továbbutazást, hogy egy egész napot a tranzitországban töltünk, és a reptér elhagyásához nincs szükség vízumra, vagy egyéb külön engedélyre, akkor használjuk ki az időt városnézésre. A reptéri transzferrel vagy taxival, tömegközlekedéssel keressük fel a belvárost és nézelődjünk ahelyett, hogy a reptéri váróban töltenénk az egész napot.