Menü

5 dolog, amit bérelt autóval megtehetsz, sajáttal pedig nem

A bérelt autó előnyeit leginkább abban szokták meghatározni, hogy ott van, ha szükség van rá. Ha szervizben az autónk, eladtuk, de még nincs másik, ha nagyobb kell, mint amilyen van, ott a bérlés lehetősége. Vannak azonban még olyan előnyök, amik egy saját autóra egészen biztosan nem jellemzőek, autóbérlésnél ellenben élvezhetjük őket.

Ezek az autóbérlés további előnyei:

  • Ha nem tetszik, visszaviszed, és kérsz egy másikat. Nos, természetesen a saját autódat is lecserélheted, ha mellényúltál, de lényegesen macerásabb, mint a kölcsönzőbe visszavinni a kocsit, és másikat kérni helyette.
  • Nem neked kell karbantartanod. A bérelt autóban az a jó, hogy neked csak annyi a dolgod, hogy használd, és tankold. Minden mást a tulajdonos, jelen esetben a kölcsönző cég intéz és fizet. Persze balesetnél lehet némi felelősséged, de ez a rész más lapra tartozik.
  • Ha meghibásodik, azonnal kapsz másikat. Ha a saját autód elromlik, intézheted a szervizt, és még azt is meg kell oldanod, hogy valami legyen helyette. Ha a bérelt autód romlik el, a lehető leggyorsabban hoznak neked egy másikat, a szervizelés pedig nem a te dolgod. Ja, és nem te fizeted ki.
  • Egyes helyeken az autóhoz sofőrt is bérelhetsz. Ez nagyon jól jön, ha valahonnan éjszaka jönnél haza, és fogyasztanál alkoholt is – nyugodtan megteheted, nem te vezetsz.
  • Kipróbálgathatsz többféle autót. Lehetőséged van akár kétnaponta más kocsival járni, így többfélét ismerhetsz meg, próbálhatsz ki. Jól fog jönni a tapasztalat, ha valamikor sajátot vennél.