Menü

5 ok, amiért érdemes autót bérelni

Ha valamiért nélkülöznünk kell saját autónkat, esetleg nincs is saját, vagy éppen nem megfelelő, csak keveseknek jut eszébe, hogy bérelni is lehet gépjárművet. Pedig ez egy elég kézenfekvő megoldás, ráadásul olcsóbb és praktikusabb, mint gondolnánk. De miért is jó autót bérelni?

1. Senkihez sem kell igazodni. Ha tömegközlekedéssel, vagy fuvar kérésével próbáljuk az autóhiányt orvosolni, mindig igazodnunk kell időben a menetrendhez, vagy a másik emberhez. Autóbérlésnél ezt nem kell megtennünk.


2. Olyan autót kapunk, amire szükségünk van. Igényeinknek megfelelően választhatunk, hogy milyen autót bérelünk, így költözésnél, nyaralásnál, ha nagyobb járműre van szükségünk, gond nélkül kérhetünk ilyet.
3. Alkalomhoz illő jármű. Előfordulhat, hogy olyan helyre kapunk meghívást, ahová szívesebben mennénk egy felsőkategóriás gépjárművel. A legtöbb autókölcsönző tart ilyeneket, így nyugodtan kiválaszthatjuk, milyenre van szükségünk, és alkalomhoz illő járművel mehetünk.
4. Nem kell szívességet kérni. Legtöbb esetben a szívességet illik viszonozni, az pedig, ha valaki kölcsönadja az autóját, igen nagy szívesség, ami miatt lekötelezve érezhetjük magunkat. Autóbérlésnél ez nincs, kifizetjük a bérlés díját, és ezzel minden rendezve van.
5. Szétdobható a kölcsönzés ára. Ha többen szeretnénk menni valahová, és egy autót bérlünk, nagyon olcsón kijöhetünk, ugyanis így szétdobhatjuk a bérlés és a benzin árát, ami egy főre leosztva egészen elenyésző lehet, így mindenki jobban jár.