Menü

5 tipp, hogy gördülékenyen menjen az autóbérlés

Amikor egy autó kölcsönzése mellett döntünk, alapvető, hogy jól megnézzük a gépjármű minőségét, az árát, valamint a bérlési feltételeket. Ezeken felül is van azonban néhány dolog, amit nem árt betartani, ha azt akarjuk, hogy minden gördülékenyen menjen.

1. Időben nézzünk körül!

A legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, hogy nem tájékozódunk előre, nem nézünk utána alaposan a lehetőségeknek, hanem a helyszínen próbáljuk a legtöbbet kihozni a helyzetből. Ez jó eséllyel elégedetlenséghez vezet, ezért jobb, ha időben felmérjük a terepet.

2. Foglaljuk le előre a kiszemelt járművet!

Ha előre körülnéztünk, és ki is néztünk magunknak egy autót, foglaljuk le, nehogy úgy járjunk, hogy mire mennénk, már valaki más kibérelte!

3. Mindig győződjünk meg róla, hogy még nem fognak lejárni a papírjaink!

Itt nem csak a jogosítványról van szó, hanem a személyiről, lakcímkártyáról is. Az autót ugyanis csak érvényes okmányokkal lehet kibérelni, és elég kellemetlen lehet, ha ott és akkor derül ki, hogy valamelyik lejárt.

4. Kössünk plusz biztosítást!

A bérlésnek eleve része egy alap biztosítás, de ha szeretnénk egy kicsit csökkenteni a felelősségünket, mindenképpen kössünk ezen felül is, így kisebb az esélye, hogy kellemetlen helyzetbe kerülünk.

5. Soha ne hagyjuk ki a próbakört!

Fontos, hogy mielőtt fizetünk egy autó kölcsönzéséért, győződjünk meg róla, hogy valóban nekünk való, és megfelelően működik. Ezt egy tesztkörrel tehetjük meg a legjobban, így mindenképpen éljünk ezzel a lehetőséggel!