Menü

5 tipp, hogy ne legyen gond az autóbérléssel

Egy autóbérlésnél legtöbben az árral, illetve a gépjármű típusával szoktak leginkább foglalkozni, és persze a bérlési feltételekkel. Ez azonban nem elég ahhoz, hogy minden lehetséges baki ellen felvértezzük magunkat. Az alábbi tippek betartásával viszont szinte biztosak lehetünk benne, hogy minden gördülékenyen fog zajlani a kölcsönzés során.

1. Időben tájékozódjunk! A legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, hogy nem gondolkodunk előre, nem nézünk utána alaposan a lehetőségeknek, hanem csak odamegyünk egy kölcsönzőbe, és ott próbáljuk a legtöbbet kihozni a helyzetből. Ez jó eséllyel elégedetlenséghez vezet, ezért jobb, ha időben felmérjük a terepet.

2. Foglaljuk le előre a kiszemelt autót! Így biztos, hogy nem fogják elhappolni az orrunk elől, és nem kell beérnünk valami mással.

3. Mindig győződjünk meg róla, hogy még nem fognak lejárni a papírjaink! Itt nem csak a jogosítványról van szó, hanem a személyiről, lakcímkártyáról is. Az autót ugyanis csak érvényes okmányokkal lehet kibérelni, és elég kellemetlen lehet, ha ott és akkor derül ki, hogy valamelyik lejárt.

4. Kössünk plusz biztosítást! A bérlésnek eleve része egy alap biztosítás, de ha szeretnénk egy kicsit csökkenteni a felelősségünket, mindenképpen kössünk ezen felül is, így kisebb az esélye, hogy kellemetlen helyzetbe kerülünk.

5. Soha ne hagyjuk ki a próbakört! Fontos, hogy mielőtt fizetünk egy autó kölcsönzéséért, győződjünk meg róla, hogy valóban nekünk való, és megfelelően működik. Ezt egy tesztkörrel tehetjük meg a legjobban, így mindenképpen éljünk ezzel a lehetőséggel!