Menü

7 tipp, amellyel élvezetesebbé tehetjük a hosszú autóutakat

Bármennyire is várjuk a tengerparti nyaralást, még előttünk áll egy hosszú autóút, amely számtalan hangulatgyilkos kellemetlenséget rejteget. Így nem árt lelkileg és más értelemben is felkészülni az egész napos vezetésre.

 

1. Rendszeresen tartsunk pihenőt, igény szerint; főleg, ha gyermekekkel vagy kutyával utazunk: a sofőrnek is nekik is szükségük van arra, hogy időnként átmozgassák az üléstől elgémberedett tagjaikat.

2. Ha 5 óra vezetés után már bánjuk, hogy nem repülővel indultunk útnak, jusson eszünkbe, mennyivel olcsóbb így az utazás, és mennyivel több pénz marad szórakozásra.

3. Csomagoljunk elegendő élelmiszert és folyadékot az útra. Olyasmit válasszunk, amit könnyen elő lehet venni, és el lehet fogyasztani vezetés közben is; nem morzsáz és nem maszatol.

4. A gyerekeknek készítsünk be valami játékot az útra, hogy ne zavarják sírással vagy kiabálással a sofőrt.

5. Kényelmes ruházatban induljunk útnak, hogy semmi se zavarjon vezetés közben, és ne feledkezzünk meg a napszemüvegről se. A ruha legyen laza és szellős; ideális esetben az egyetlen dolog, ami korlátozza a mozgásunkat vezetés közben, a biztonsági öv.

6. Előre találjunk ki valamilyen szórakozási lehetőséget az útra, amely segít ébren maradni, koncentrálni és fenntartani a figyelmünket. Ez lehet egy jó beszélgetés, szójáték, de egy hangoskönyv vagy egy vidám, gyors számokból összeállított CD hallgatása is.

7. Ha saját autónk kicsi és kényelmetlen, és az egész család együtt indul útnak hosszú időre, rengeteg csomaggal, inkább béreljünk egy kényelmes egyterűt, mint hogy a saját ötszemélyes autónkban nyomorogjunk egy fél napon keresztül.