Menü

A nők vagy a férfiak vezetnek jobban?

Autóbérlésnél nem befolyásoló tényező, hogy nő vagy férfi kívánja kibérelni a járművet, mégsem tagadhatjuk, hogy ez a kérdés szinte mindenkit foglalkoztat. Előre leszögezzük, hogy nem a saját véleményünket írjuk le cikkünkben, hanem két ország különböző statisztikáiból szemezgetünk.

Csehországban a közúti balesetek több mint 80 százalékáért férfiak voltak a vétkesek a 1993 és 2012 közötti időszakban. 2012 – ben közel 46 ezer balesetet okoztak a férfiak, szemben a nők közel 13 ezres balesetével. A statisztikákból az is kiderül, hogy a közúti bírságok több mint 80 százalékát is a férfiakra rótták ki.

Hazánkban a Központi Statisztikai Hivatal 2014 – es adataiból kiderül, hogy ebben az évben a balesetek mintegy háromnegyedét férfi sofőrök okozták.

A vezetési képességek természetesen nincsenek összefüggésben a sofőr nemével, egyszerűen a természetünkből fakadóan vannak dolgok melyekben a különböző nemek jobbak a másiknál. A férfiak általában jobbak a tájékozódásban, azonban a hölgyek tudnak egyszerre akár több dologra is figyelni. Nagy valószínűséggel a statisztikákban az is közrejátszik, hogy a férfiak hajlamosabbak a szabályszegésre, ezért gyakrabban is hajtanak gyorsabban, mint a megengedett sebesség.

A legfontosabb tényezők melyek hatással vannak egy sofőr képességeire:

  • Rutin

  • Mentalitás

  • Felelősségtudat

Ezeket a tulajdonságokat várja el Cégünk is minden ügyfelétől. Legyen szó férfi vagy női sofőrről, a fenti tulajdonságok híján bárki képes balesetet okozni, vagy elszenvedni. A statisztikák azt mutatják, hogy a nők biztonságosabban vezetnek, mégsem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy Ők lennének a jobb sofőrök, de az interneten százával megtalálható „vicces” videók a hölgyek vezetési bakiairól sem adnak alapot arra, hogy a férfiakat nevezzük jobb sofőrnek.