Menü

A személygépkocsi tartós bérlet előnyei

Újdonsült cégtulajdonosként mindent megteszünk azért, hogy racionalizálhassuk a költségeinket, hiszen már maga a vállalkozás megalapítása is jelentős összegeket emészt fel. A legtöbb vállalkozó manapság irodáját vagy üzlethelyiségét bérli, gépjárműből pedig sajátot vásárol, holott az ingatlan értéke az évekkel nem csökken, az autóé viszont igen.

2008-ban egy kisautó-tulajdonos kiszámolta, hogy gépkocsijára négy és fél év alatt több mint nyolcmillió forintot költött. A napi néhány ezer forintba kerülő tartós bérlet még napi használat mellett sem jelent ekkora összeget. Az autókölcsönzés tehát egyes esetekben gazdaságosabb, mint a vásárlás, főként, ha a vezető csak ritkán használja a járművet. Ha olcsóbban szeretnénk megoldani a közlekedést, érdemesebb tehát egy autókölcsönzőhöz fordulnunk.

Ha saját céges autónk van, a fenntartási költségeket folyamatosan fizetnünk kell, akkor is, ha hetekig nem tudunk vezetni, mert például betegek vagyunk, vagy éppen nyaralunk. Ráadásul, ha rossz anyagi helyzetbe kerülünk, és emiatt meg kell válnunk a gépkocsitól, csak jóval az új ára alatt tudjuk eladni. A bérautót viszont bármikor visszaadhatjuk, és máris nincs több fizetési kötelezettségünk. Ha pedig az ideiglenes probléma megoldódik, egyszerűen újra bérelünk, nem kell ismét átesnünk az autóvásárlási procedúrán. Amennyiben pedig egy idő után nagyobb autóra lenne szükségünk, szintén nem kell eladnunk a régit és venni egy újat, hanem onnantól kezdve egyszerűen egy másikat kölcsönzünk. De ugyanígy bármikor átválthatunk egy gazdaságosabb, kisebb gépkocsira is.

Mielőtt autót vásárolna, fontolja meg tanácsainkat, keressen fel minket, hogy kedvezményes, személyre szabott tartós bérlet konstrukciót tudjunk összeállítani Önnek!