Menü

Amire mindenképpen figyeljünk oda autóbérléskor

Az autókölcsönző szolgáltatás igénybevétele előtt

Érdemes már jó előre lefoglalni a bérautót, mivel az utazás egyéb költségeihez (például repülőjegy) hasonlóan ez esetben is változó árakkal találhatjuk szembe magunkat az időpont közeledtével. Mindenképpen célszerű átgondolni, hogy milyen típusú autót (városi, terepjáró, luxus, stb.) igényel az utazásunk, hány főt szeretnénk szállítani a kölcsönzött járművel, és mekkora csomagtérre lesz szükségünk. Emellett figyelembe kell venni a különböző lemondási és módosítási feltételeket, melyek egy esetleges késés vagy járatkimaradás esetén súlyos költségeket jelenthetnek.

Bérautó átvételekor

Az autóbérlés során az átvételkor érdemes alaposan megvizsgálni az autó állapotát, és azt összevetni a szerződésben foglaltakkal. Ennek lényege, hogy később ne merüljenek fel olyan karcolások vagy sérülések, melyek esetleg már átvételkor is rajta voltak az autón, a szerződés azonban mégsem tartalmazza őket, így ezek költségét ebben az esetben nekünk kell megtéríteni. A másik fontos dolog az üzemanyag mennyisége, melyet szintén mindig ellenőrizzünk le, hogy megegyezik-e a szerződésben foglaltakkal (üres vagy tele tankkal vettük át a bérautót).

Bérautó leadásakor

Mindenképp vigyük magunkkal a bérlési dokumentumot, melyet le kell adni az autókölcsönző cég munkatársának. Ez az okmány tartalmazza az átvételkor rögzített üzemanyag-mennyiséget és sérüléseket.  Ajánlott, hogy leadáskor az autóbérlő cég munkatársával együtt vizsgáljuk át alaposan a jármű állapotát, hogy elkerüljük a később felfedezett károkból vagy problémákból adódó kellemetlenségeket.