Menü

Autóbérlés a Recentcar-nál

Olajszint, átírási illeték, gumiabroncs kopás, műszaki vizsga, fékjavítás, élelmes autószerelő. Az autók szerelmesei számára a felsorolás csupán rutin, amelyből az utolsó kettőt mosolyogva húzzák ki, ám a gépkocsit rendeltetésénél nem többre használó tulajdonosok megkönnyebbülve helyeznék az említett problémákat a soha nem használt parancsikonok mappájába.

Az autókölcsönzés sokkal kevesebb bonyodalommal jár, mint egy gépkocsi megszerzése és fenntartása, emellett manapság gazdaságilag jól megfontolt döntésnek számít. Egy vadiúj autó megvásárlása, illetve lízingelése esetén kiindulhatunk az eredeti árból – amelyet a kamat még növel -, ehhez hozzáadjuk az egyébként felmerülő kiadásokat, karbantartást, majd néhány évvel később elgondolkodunk a jármű eladásán. Az autó értéke már nem éri el az eredeti ár felét sem, így a havi átlagos költségeket kiszámolva könnyű rájönni, hogy az autóbérlés több éves távlatban is kifizetődőbb befektetés.

A fenti logikát továbbgondolva elmondható, hogy rövidebb távon még jobb megoldás az autóbérlés. Tartós, de rövid ideig tartó használatnál teljesen fölösleges egy jármű fenntartása, ugyanakkor az autóbérlés – egyes autókölcsönzőnél sofőrrel – sokkal olcsóbb, mint az ugyanennyi időre befogott taxi.

Mint tudjuk, az idő sokkal több mint pénz, így a javításokon és más karbantartási feladatokon elfecsérelt időt hasznos rábízni akárki másra. Egy autókölcsönzőnek saját érdeke, hogy az elérhető legjobb szerelőtől kérje a számára legkedvezőbb ajánlatot az ilyen munkákra (biztosítással bajlódjon, stb.), ami az átlagos autótulajdonosnak nem túl egyszerű feladat.

Meg kell jegyezni, nincs olyan autókölcsönző, amely szolgáltatásával pótolni tudná a saját, személyre szabott, egyedivé alakított gépkocsi varázsát. :-)