Menü

Autóbérlés a világ minden táján

Az autóbérlés rengeteg esetben oldhatja meg a közlekedési problémáinkat, például akkor, ha külföldön töltjük a vakációnkat, ahová nem tudunk, vagy nem akarunk a saját autónkkal menni. Ahhoz, hogy kötetlenül, kényelmesen tudjuk bejárni a környéket, és megnézni az összes látnivalót, szükségünk lesz egy kocsira. Nos, az autóbérlés lehetőségének hála ezt már a világon szinte mindenhol megkaphatjuk. Nagy előny, hogy pontosan annyi időre kölcsönözhetjük ki az autót, amennyire szükségünk van rá, és még a gépjármű típusát is kiválaszthatjuk.

Nézzünk utána a feltételeknek!

Nagyon fontos, hogy ha külföldön tervezünk autót bérelni, előre tájékozódjunk a feltételekről, mert nagyban eltérhetnek attól, amit itthon megszokhattunk! Járjunk utána alaposan, hogy milyen papírokra van szükség, van-e korhatár (sok országban van!), illetve kérnek bizonyos vezetői tapasztalatot a bérléshez. Fontos lehet még, hogy van-e automatikus biztosítás a kölcsönzéskor, és azon kívül milyen lehetőségek vannak még arra, hogy bebiztosítsuk magunkat az esetleges károkkal szemben.

Rágjuk át, hogy hová szeretnénk menni autóval!

Ha azt szeretnénk, hogy a lehető legjobban járjunk az autóbérléssel, előre gondoljuk át, hogy mire, mennyit és hogyan szeretnénk használni. Ettől függően döntsünk arról, hogy milyen autót szeretnénk: mekkora méretűt, milyen tulajdonságokkal bírót, vagy éppen mekkora fogyasztásút. Ehhez képest nézzük meg az árat, így ki tudjuk választani a legjobb ár-érték arányú autót.