Menü

Autóbérlés külföldi utakhoz

Egy igazi rajongót az országhatárok nem akadályozhatnak meg abban, hogy élőben láthassa kedvencét, legyen szó akár egy zenekarról, előadóművészről, színházi produkcióról, operaelőadásról vagy sporteseményről. Ilyenkor már jó előre megveszi a jegyet, gondoskodik a szállásról, és összeverbuválja a baráti kört: akár öt-tíz fős társaság is összejön, hiszen az előadás, a koncert vagy a meccs mellett már maga az út is nagy kaland, amely meghatározó élmény marad az elkövetkezendő évekre.

 

Ha a jegy, a szállás és a program megvan, már csak az utazásról kell gondoskodnunk. A repülőgép nagyon drága lenne, a vonat és a busz pedig kényelmetlen, főként, hogy nem a szomszédos városba ugrunk le, hanem egy másik országba, tehát nem ritkán fél vagy akár egész napokat is zötykölődnünk kellene. A legjobb megoldás ilyenkor, ha autót kölcsönzünk; anyagi szempontból is. Hiszen a benzinköltségen kívül szinte minden más benne foglaltatik a bérleti díjban, az pedig, ha felosztjuk egymás közt, személyenként már nem jelent akkora terhet.

Egy külföldi látogatás során a bérautó használatának a két legfontosabb előnye, a szabad mozgás és a kényelem. Sokszor nincs is annál bosszantóbb, mint mikor a helyi tömegközlekedési menetrendet próbálja meg az ember értelmezni. Ráadásul sok helyszín eleve nehezen, vagy egyáltalán nem lehet megközelíteni busszal vagy villamossal, ráadásul egy koncert vagy sportesemény esetén a taxiköltség is borsos lehet. Ezen felül egy bérautó megadja azt a szabadságot, hogy nem kell senkihez és semmihez, csak önmagunkhoz alkalmazkodni.

A legfontosabb tudnivalók, ha külföldre látogatsz bérautóddal

Az első és legfontosabb, hogy előre jelezd az úticélodat, és hogy mely külföldi országokba fogsz még ellátogatni. Erre azért van szükség, hogy a bérautó biztosan rendelkezzen az adott országokban is érvényes kötelező és casco biztosítással.

A bérautó kategóriája

A Recentcarnál jelenleg 8 autótípusból válaszhatsz. Azt, hogy melyik a számodra a legmegfelelőbb, az utasok száma és a csomagok nagysága határozza meg.

 

Figyelj oda a bérlés időtartamára

Sokszor előfordul, hogy ha 4-5 napra tervezünk autót bérelni, akkor érdemes helyette egy egész hétre kibérelni, mert a 4-5 napi díj az drágább, mint a heti díj.

Ki fogja vezetni a bérautót?

Mindig a ehetőleg a legtöbb vezetési tapasztalattal rendelkező személy legyen a sofőr.  Amit fontos még tudni, hogy a Recentcarnál a bérleti díj tartalmaz egy második vezetőt is, azonban ha egy harmadik személy is vezetni kívánja a bérautót, az már feláras! Fontos, hogy az autóbérlés feltétele a legalább 1 éve megszerzett jogosítvány, illetve személygépjárművek esetében legalább 21, mikrobusz esetén pedig legalább a 23. betöltött életév.

Szükséges nemzetközi jogosítvány?

A magyar plasztikkártya jogosítványt elfogadják az Európai Unióban és az összes környező országban is.

 

Hogyan fizethetek?

Mindenképpen szükséged lesz érvényes bankkártyára vagy hitelkártyára, a bérléshez szükséges letét biztosításához. A bérleti díjat pedig rendezheted bankkártyával/hitelkártyával, vagy készpénzben az autó visszavételekor.

Tartalmaz biztosítást a bérleti díj?

A bérleti díj természetesen tartalmazza a gépjármű kötelező biztosítását, illetve casco biztosítást. Erről részletesen itt olvashatsz.

Mi az amit nem tartalmaz az autó bérleti díja?

Az üzemanyag költségét nem tartalmazza a bérleti díj. A bérautót minden esetben tele tankkal adjuk át, és elvárjuk, hogy Te is tele tankkal add vissza. A parkolási díjak, büntetések és birságok összege sincs benne a gépjármű bérleti díjában. További részletekért kattints. 

Mit kell tennem, ha koccanok vagy balesetet szenvedek a bérautóval?

Balesetek bárkivel megeshetnek. A bérautóval történő baleset kezelése szinte ugyanaz, mintha a saját kocsiddal történt volna koccanás:

  • Győződj meg arról, hogy senki sem sérült meg. Ha megsérült valaki hívd a mentőket!
  • Értesítsd a rendőrséget
  • Ezután értesítsd a Recentcart, vagyis akitől bérelted a gépjárművet
  • Készíts képeket a helyszínről
  • Cseréld ki a másik féllel a biztosítási adatokat

Részletesen írtunk erről egy cikket, amit itt érhetsz el.

Összefoglalva

Budapesti autókölcsönzőnkben választható bármely gépjármű-kategória bérleti díjában szerepel az autópályadíj, a kötelező biztosítás, a casco, számtalan biztonsági és kényelmi extra (légzsák, ABS, központi zár, klíma, audioberendezés), illetve a rendszeres szervizeltetés és mosás költsége is. Így biztosak lehetünk benne, hogy korszerű, tökéletesen működő, kényelmes és tiszta autóval utazunk majd, akár egy ötszemélyes családi autót, akár egy nyolcszemélyes mikrobuszt bérlünk.

Sikerült kedvet csinálnunk? Kattintson ide és béreljen autót külföldi útjaihoz még ma!