Menü

Autóbérlés: mitől lehetnek ilyen különbözőek az árak?

Aki próbált már autót bérelni, annak feltűnhetett, hogy nagyon eltérőek az egyes autókölcsönzők árai. Jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon mi okozza az árkülönbséget ugyanannál a szolgáltatásnál? Nos, az autóbérlés árát több tényező is befolyásolhatja, ezért valóban jelentősek lehetnek az eltérések.

Mitől függ, hogy mennyibe kerül az autóbérlés?

1. Milyen autót kölcsönzünk. Egy Suzuki Swift nyilván jóval olcsóbb lesz, mint egy felsőkategóriás Mercedes. Az autó értéke alapvetően befolyásolja, hogy mennyit kell otthagynunk a kölcsönzőben érte.
 

2. Mennyi extrával van felszerelve az autó. Klíma, hűtős kesztyűtartó, képernyő az első ülések háttámláján – sok extra felszereltsége lehet egy kocsinak, de ha bérlésről van szó, ezek mind meg fogják dobni az autó árát.
 

3. Milyen biztosítást tartalmaz a szerződés. Mindig van egy alap biztosítás a szerződéshez, ennek ára attól függ, hogy mit tartalmaz. Nyilván minél több esetre vagyunk bebiztosítva, annál drágább. Köthetünk még emellé egyéb biztosításokat is, de ezek is dobni fognak a bérlés árán.


4. Hány évesek az autók? Szintén nem mindegy, hogy új autókkal dolgozik-e a kölcsönző cég, vagy régebbiekkel, amik működnek, de már nincsenek annyira tip-top állapotban. Az új autókért egyértelműen többet fognak kérni, hiszen teljesen más színvonalat jelentenek, mint a 15-20 éves kocsik.
 

5. Mekkora kölcsönzőtől bérlünk? Egy kis kölcsönző, kevés autóval, azaz gyér választékkal, nem feltétlenül engedhet meg magas árakat. Egy nagyobb cég, komoly gépjárműparkkal azonban előfordulhat, hogy sokkal többet kér – más kérdés, hogy utóbbi esetben a megbízhatóság is egyértelműbb.