Menü

Autóbérlés nyaraláskor – milyen autót béreljünk?

Amikor egy nyaralásra repülővel utazunk, emiatt otthon hagyjuk a saját autónkat, gyakran merül fel az igény, hogy autót béreljünk a nyaralás helyszínén, hiszen így könnyebben bejárhatjuk a környéket, felfedezhetjük a látnivalókat a városon kívül is. Sokszor vagyunk azonban tanácstalanok azzal kapcsolatosan, hogy milyen autót béreljünk a nyaralás során, mi az, ami praktikus, és mire figyeljünk oda. Természetesen erre nincs szabály, mindenki olyan autót kölcsönözhet, amilyet szeretne, de hacsak nincsenek extra igények, pár dologra odafigyelhetünk.

• Próbáljunk olyan autót vezetni, amit ismerünk. Ez különösen igaz akkor, ha olyan országban vagyunk, ahol nagyon más a közlekedési stílus, esetleg mások a szabályok is. Éppen elég hozzászokni a körülményekhez, ne legyen még az autó is idegen!

• Alkalmazkodjunk a környezethez! Mérjük fel, milyen járművel tudnánk praktikusan közlekedni. A szűk mediterrán utcákra például jó választás lehet egy kisméretű autó, egyszerűen azzal könnyebb közlekedni.

• Alacsony fogyasztás. Erre alapjáraton is érdemes figyelni, nyaraláskor viszont sokat foghatunk a költségeken, ha olyan autót bérelünk, ami keveset fogyaszt, így a lehetőségekhez képest olcsón járhatjuk be a környéket.

• Férjünk el benne rendesen! A kis méret sokszor praktikus lehet, de nem akkor, ha nagy a család! Gondoljuk át, hányan ülünk az autóban, majd ehhez vegyük hozzá, hogy bizony a cuccainknak is kell a hely, és ehhez mérten igyekezzünk választani. Jó ötlet a nagyobbacska csomagtér például.