Menü

Autóbérlés vállalkozások részére

Szinte minden vállalkozás vezetője mindent megtesz annak érdekében, hogy minimalizálja vállalkozása költségeit, és kizárhasson minden olyan felesleges kiadást, amely hátráltatja, hogy a lehető legtöbbet hozhassa ki cégéből. Ilyen plusz költség lehet a céges autóflotta fenntartása, amely rengeteg pénzt emészt fel. Gondoljunk csak a járulékos költségekre, a kötelező felelősségbiztosításra, a cascóra, a lízing törlesztőrészleteire, a szervizelésre, karbantartásra vagy akár csak a gépjármű tisztán tartására.

Ezek a teendők sokszor egy teljes embert igényelnek, így a cégvezetőnek még egy munkatársat kell foglalkoztatnia. Ráadásul az autó értéke évről évre csökken, és egy néhány éves autót már vezetni sem akkora élmény, mint új korában. Arról nem is beszélve, hogy ha ügyfelekkel találkozunk, akár tetszik, akár nem, reprezentáljuk magunkat és cégünket is. Ezért egy idősebb gépjárművel lehet, hogy nem a legkedvezőbb benyomást keltjük cégünkről.

Mi lehet a megoldás?

Az autókölcsönzés sokkal költséghatékonyabb megoldást jelent, mint a vásárlás, főként akkor, ha a munkatársak csak ritkán vezetik a gépkocsikat. A saját céges autó fenntartási költségeit akkor is fizetnünk kell, ha épp nem használjuk a járművet, mert például szabadságon vagyunk. Ráadásul, ha a cégnek vissza kell fognia a költéseit, és emiatt el kell adnunk az egyik autót, csak töredékáron tudunk tőle megszabadulni.

A bérautóért viszont csak aznap fizetünk, amikor valóban használjuk, és a járulékos költségei sem minket terhelnek. Ráadásul bármikor válthatunk nagyobb autóra vagy épp kisebb, gazdaságosabb gépkocsira is. Arról nem is beszélve, hogy mindig a legújabb, legmodernebb modelleket vezethetjük, így az üzleti találkozókra kényelmesen utazhatunk.