Menü

Autóbérlés vidéki utakhoz

Hétvégi kirándulások tervezése során költségeket és energiát takaríthatnak meg baráti társaságok, sőt még szabadságot is ad egy kisbusz bérlése. Akár belföldi, akár szomszédos országokba indulnánk, hasznos átszámolni, hogy nem járunk-e jobban egy 9 személyes kisbusszal, mintha vonatot vagy buszt választanánk. További érv, hogy míg az ismerős ismerősétől kölcsönkért autókra nincs garancia, addig a bérelt autókat folyamatosan karbantartják, érvényes autópálya matricával és biztosítással Persze az sem utolsó szempont, hogy már az első 15 percben elszabadul a buli, hogyha együtt utazik a társaság.

Az egy dolog, hogy van egy autónk, ami képes elszállítani minket a munkahelyünkre a mindennapokban, azonban ez korántsem jelenti, hogy az az autó megbízhatóan használható hosszabb távú utakra. A nagy távolságot kétségkívül megviselik a járműveket, főleg, hogyha kiemeltem szélsőséges időjárási körülmények közt megyünk – például síelni a mínuszokban a hegyekbe, vagy a tengerpartra hőségben. Ahhoz hogy a saját autónkat még a kirándulás után is használhassuk, nem árt átgondolni az autóbérlés eshetőségét, az újabb típusú, jól karbantartott autók ugyanis jobban állnak ellent a szélsőséges viszonyoknak is.

Az autókölcsönzés azonban nem merül ki személyautókban és egy nagyobb rakodóterű kishaszon jármű bérlése tökéletes lehet egy kemping hétvége vagy egy hétvégi horgászat felszerelésének szállításához.

Az ember életében nem gyakran, de bizonyos időközönként eljön a pillanat, amikor nehéz és sok helyet foglaló eszközöket – pl. kanapé, mosógép, hűtőszekrény – kell mozgatnia akár nagyobb távolságra is. Mivel nem mindenkinek van otthon kisteherautója vagy kisbusza, a költöztetőcégek pedig gyakran felülárazzák a szolgáltatásaikat, ebben az esetben is megfontolandó a kisbusz bérlése.