Menü

Az autó, amelyet sosem kell szervizbe vinni

Autójukat sokan szinte családtagként kezelik; egy lépést sem szívesen tesznek nélküle. Mindenhova kocsival járnak: munkába, bevásárolni, kirándulni, sportolni – és ez érthető is, hiszen vezetni sokkal kényelmesebb, mint a tömegközlekedési járatokon nyomorogni. Azonban, ha elromlik az autónk, hirtelen azt sem tudjuk, mihez kezdjünk, hogyan oldjuk meg a közlekedést. Természetes, ha nem szívesen szállunk fel a buszra, hiszen már hozzászoktunk a kényelemhez és saját útvonalunkhoz. A javítási költségekről nem is beszélve. Még ha nyugodt, felelősségteljes sofőrök vagyunk is, és még sosem okoztunk balesetet, valamilyen meghibásodás mindig előfordulhat, főként régebbi autók esetében. Milyen jó is lenne, ha sosem kellene szervizbe vinni a kocsit, tízezreket költeni a javításra vagy az alkatrészcserére, és autónk az év minden egyes napján a rendelkezésünkre állna!

Pedig lehet olyan autónk, amelyet sosem kell szervizbe vinni; amelyet korlátlanul használhatunk, de javításának költségei nem minket terhelnek. Ha elromlik, egyszerűen kapunk egy másikat, akár egy ugyanolyan modellt. Ez a lehetőség számunkra is bármikor nyitva áll, ha nem saját autót vásárolunk, hanem bérelünk egyet. A bérautó karbantartása, javíttatása, lemosatása nem a mi feladatunk, nem kerül sem időnkbe, sem energiánkba, sem pénzünkbe. Csupán az előnyeit élvezhetjük, még a járulékos költségeket – kötelező biztosítás, casco – sem nekünk kell állnunk.

Sokan azt hiszik, az autókölcsönzés többe kerül, mint egy saját gépkocsi fenntartása, főként, ha minden nap használjuk a járművet, pedig ez nem így van. Elég utánaszámolnunk, mennyit költenénk egy saját autóra egy hónapban vagy évben. A budapesti autókölcsönzők kínálatában ráadásul időről időre még kedvezőbb, akciós ajánlatokat is találhatunk. A bérelhető autók a legújabb típusok közül kerülnek ki, és igényeink szerint választhatunk akár minden napra mást: egy családi kirándulásra egy ötajtós kombit, egy üzleti ebédre pedig egy elegáns, kényelmes modellt.