Menü

Az autóbérlés itthon

Az autókölcsönzés gondolata mindaddig felesleges, amíg nem szorulunk magunk is autóbérlésre. Az autóbérlés nem kizárólag külföldön lehet opció, könnyedén kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy itthon lesz szükségünk bérelt autóra.

Az autóbérlés gondolata sokak számára furcsán hangozhat, azonban napjainkban már elterjedtebb mint gondolnánk. A leggyakoribb érv az autóbérléssel szemben, hogy drága és egyszerűen nem éri meg autót kölcsönözni. Abban az esetben amennyiben valaki csak és kizárólag bérelt autóval közlekedne a hét szinte minden napján, akkor valóban jobban megérheti egy saját autó használata, de ha például egy bizonyos típusú autóra csak alkalmanként van szükségünk, akkor nem nehéz belátni, hogy jobban megéri, például egy kisbuszt bérelnünk, mintha meg kéne venni egy ilyen járművet.

A bérelt autók kifogástalan műszaki és tisztasági állapotban kerülnek átadásra, ennek köszönhetően egy hosszabb út előtt az ellenőrzéssel, esetleges javításokkal, alkatrész cserével nem kell törődnie a bérlőnek. Ennek ellenére hallani rémhíreket direkt rossz állapotban bérbe adott autóról, vagy indokolatlanul levont kaucióról, de az igazság az, hogy ha kellő körültekintéssel kötjük meg a bérleti szerződést, és a gépkocsit az abban foglaltak szerint visszük vissza a kölcsönzőnek, akkor nem érhet minket meglepetés.

Autóbérlés során a következőkre érdemes odafigyelnünk

  • a kilométeróra állása megegyezzen a szerződésben foglalttal
  • a szerződésben szereplő esetleges távolsági korlátok tartsuk be
  • amennyiben úgy szerződtünk, kívül-belül végezzük el a gépjármű tisztítását mielőtt visszavinnénk
  • a szerződéskötéskor vállalt üzemenyagszinttel szolgáltassuk vissza a tulajdonosnak a bérelt járművet
  • nagyon figyeljünk oda arra, hogy milyen üzemanyagot tankolunk a bérelt autóba, mert komoly problémák lehetnek egy esetleges tévedésből.

Ha körültekintően járunk el autóbérlés során, akkor nem várt költségek és bosszúság nélkül bérelhetünk autót!