Menü

Az autóbérlés titkai: hogyan válasszuk ki a tökéletes járművet?

Az autóbérlés hatékony és kedvező közlekedési mód, azonban mielőtt a bérlésre kerül a sor, érdemes előre felvázolni a járművel kapcsolatos igényeinket. Első lépésként határozzuk meg a használat célját, hiszen ez a legfontosabb szempont.

Milyen autót válasszak?

A bérelhető autók megbízhatóak, jól karban vannak tartva és a műszaki állapotuk is megfelelő, így ne márkában, hanem típusban gondolkozzunk. Családi kiránduláshoz, mindössze néhány órás utazáshoz választhatunk kisebb légterű autót, azonban a csomagtartó méretére ügyeljünk. Ezzel szemben, ha többórás, akár egynapos utazás áll előttünk, válasszunk nagyobb légterű járművet, ahol a hátsó ülések előtt is megfelelő méretű hely van. Ebben az esetben akár egy kombi is ideális választás lehet, így garantáltan nem kell majd a csomagokkal bajlódni.

 

Ha azonban üzleti célra választunk autót, más szempontokat kell szem előtt tartani. Fontos lehet a megjelenés, válasszunk egyszerű, letisztult, elegáns autót, de ne kétszemélyes sportkocsit, inkább a luxus kategóriában gondolkozzunk: nagy méret, tekintélyes külső. Egy kétüléses sportautó inkább egyéni utazásokhoz ideális, jó választás egyedülállóknak vagy ifjú pároknak.

Kössük az ebet a karóhoz!

Ha felvázoltuk elképzeléseinket, vegyük figyelembe saját igényeinket is: ha szívesebben vezetünk dízelt, mint benzinest, érdemes lehet ehhez ragaszkodni, hiszen nagyobb biztonságérzetet nyújt. 

Mindennek tudatában térjünk be a kölcsönzőbe és a lehető legteljesebb mértékben ragaszkodjunk elképzeléseinkhez, melyeket tiszta fejjel vázoltunk fel.