Menü

Bérautóval vidéki fesztiválokra

A közelgő nyár rengeteg izgalmas programot tartogat; a baráti társaságok ilyenkor gyakran összegyűlnek, hogy együtt utazhassanak el egy gasztronómiai vagy kulturális fesztiválra valahova vidékre. Akár a finom házias ételeket, a kolbászt, a lecsót, a pörköltet vagy a halászlevet szeretjük, akár inkább különböző nemes italokat, borokat vagy pálinkákat kóstolgatnánk végig, érdemes egy hétvégére leugranunk egy-egy fesztiválra. Akár szállást is foglalhatunk a helyszínen, hogy nyugodtan kóstolgathassunk. Ha megvan a szállás, és a társaságot is sikerült összeszedni, már csak a kényelmes odaútról kell gondoskodnunk.

Biztosan senki sem szeretne egy vonaton vagy buszon zötykölődni, hiszen a kényelmetlenségek már azelőtt elronthatnák a hangulatot, mielőtt megérkeztünk volna. Sokkal jobb megoldás autót kölcsönözni, hiszen egy bérautó költsége nem feltétlenül magasabb, mint a busz- vagy vonatjegy, pláne, ha az megoszlik a társaság tagjai között. Ráadásul több gépjármű-kategória közül is választhatunk attól függően, hogy csak négyen vagy mondjuk nyolcan utaznánk.

 

Egy kombi vagy egy egyterű csomagterében az ottalváshoz összepakolt csomagjaink is kényelmesen elférnek. Az autóbérlés árában nemcsak a korlátlan kilométer foglaltatik benne, hanem a különböző biztonsági és kényelmi extrák (ABS, légzsák; klíma- vagy audioberendezés), az autópályadíj, illetve a kötelező és a casco is; így számos olyan költséggel nem kell számolnunk, amelyekkel egy saját autó fenntartása esetén kellene.