Menü

Elgurul az autód a célig?

Kezdődik a nyaralás szezonja, sokan már be is fizettek egy meseszép, tengerparti nyaralóhelyre. Ha azonban kocsival akarunk menni, bizony ütközhetünk némi problémába. Sok embernek ugyanis van egy régi autója, ami arra tökéletes, hogy az otthona és a munkahelye között furikázzon vele, de hosszú utat már nem biztos, hogy jó döntés vele bevállalni. Főleg egy adott esetben több száz, vagy több ezer kilométeres utat a nyaralóhelyig. Szerencsére ere a helyzetre is van megoldás: autóbérlés!

Ne próbáljuk ki

Ha nem vagy biztos az autód műszaki állapotában, tedd meg magadnak azt a szívességet, hogy nem indulsz el vele ekkora távra. Jól indulna a nyaralás, ha valahol lerobbannál, és oldhatnád meg az odajutást másképp, és még az autód miatt is fizethetsz egy csomót. Inkább szánj jóval kisebb összeget arra, hogy bérelsz egy olyan autót, ami megfelelő műszaki állapotban van, és biztosan eljutsz vele a célhelyszínre. Igaz, ez is többletköltség, de valószínűleg még így is jobban jössz ki.

Egyéb előnyök

Az autóbérlésnek megvan az az előnye is, hogy így olyan autót választhatsz, amilyet csak akarsz. Ha a sajátodnál egy kicsit nagyobbal tudnátok kényelmesen megtenni a hosszú utat, bérelhetsz nagyobbat. Ha a csomagtartó túl kicsi, ez is lehet egy szempont a kölcsönzött jármű kiválasztásánál. Mehettek kisebb fogyasztású járművel, így még spórolhattok is egy keveset. Ha már úgy alakul, hogy nem tudtok saját autóval útnak indulni, érdemes mérlegelni a kölcsönzésben rejlő lehetőségeket.