Menü

Ha nem megfelelő a bérautó, ne vegyük át!

Amikor autót bérelünk, természetesen mindannyian igyekszünk a lehető legjobb ár-érték arányú járművet kifogni, amivel semmi problémánk nincs, mégsem kerül sokba. Érthető, hogy próbáljuk minél kevesebb bérleti díjjal megúszni, de nem szabad mindent alárendelni a kedvező áraknak. A hatalmas olcsóság ugyanis nagyon gyakran egy ócskavasat takar, amivel többet bosszankodhatunk, mintha gyalog vagy tömegközlekedéssel járnánk.

Milyen autókat kell a kölcsönzőben hagyni?

  • Ami már ránézésre is ócska. Ha arra se vették a fáradságot, hogy legalább külsőre kipofozzák az autót, valószínűleg ők sem várnak sokat tőle. Belefuthatsz „a látszat csal” jellegű érvelésekbe, de nem érdemes a saját pénztárcádon tesztelni, hogy vajon tényleg csak az autó külsejével van-e probléma.

  • Ha fura a hangja. Amikor egy autónak fura a hangja, az majdnem kivétel nélkül azt jelenti, hogy valami baja van. Ilyen autót véletlenül se kölcsönözzünk, ne dőljünk be semmilyen magyarázatnak a hangját illetően, válasszunk másikat, hacsak nem akarunk lerobbanni valahol.

  • Amit nem engednek kipróbálni. Többek között az előző pont miatt is nagyon fontos, hogy ki tudjuk próbálni a kocsit, amit bérlünk. Ha ezt nem engedik, nyugodtan gyanakodhatunk arra, hogy valami nincs teljesen rendben az autó körül. Ilyen esetben nem csak másik autót, hanem másik kölcsönzőt is érdemes választani.

  • Amire nem lehet plusz biztosításokat kötni. Ebben az esetben sokba kerülhet később, ha a kocsi nálunk robban le, vagy éppen egy koccanás következtében megsérül. Mindig védjük magunkat az ilyen helyzetek ellen plusz biztosítással!