Menü

Ha nem szeretne kötelezőt fizetni…

A reggeli közlekedési dugók ellenére sokkal kényelmesebb autóval munkába járni, mint tömegközlekedéssel, főként télen vagy esőben. Azonban sokan nehezen határozzák el magukat az autóvásárlás mellett, hiszen tudják, hogy megtakarításaikból legfeljebb egy öreg, használt autót vehetnének, amelynek már csak néhány éve van hátra.

Vagy ha esetleg újat is vásárolhatnának, azt kizárólag hitelre, így hosszú évekig szembesülniük kellene a törlesztőrészletekkel, amit nem biztos, hogy ki tudnának gazdálkodni a családi költségvetésből. A saját gépkocsival együtt járó kötelezettségekről nem is beszélve. A rendszeres szervizelés, a kötelező biztosítás vagy a casco rengeteg pénzt felemészt. Bár a casco nem kötelező, a szervizelés gyakoriságát pedig körültekintő és felelősségteljes vezetéssel lecsökkenthetjük, a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítástól nem szabadulhatunk meg.

Azaz van egy módszer, amellyel mégiscsak. Mégpedig úgy, ha nem vásárolunk, hanem bérelünk autót. Sokan azt hiszik, az autókölcsönzés sokkal drágább, mintha saját gépjárművel furikáznánk, pedig sok esetben nem az, sőt, még olcsóbb is, főként, ha sikerül egy akciós ajánlatot kifognunk. A bérautóval ugyanis csak a vezetés élményét kapjuk meg, a járulékos költségektől megkíméljük magunkat. Nincs sem kötelező, sem casco, sem szervizdíj, sem hitel… csak egy hibátlanul működő, kényelmes, korszerű autó. Használjuk akár csak havonta egyszer, egy vidéki utazás alkalmával, akár naponta, a munkába járáshoz, az autókölcsönzéssel a legtöbbször jobban járunk, és még spórolhatunk is.