Menü

Hogyan lehet biztosra menni az autóbérlésnél?

Az autóbérlés nagyon sokszor jelent megoldást átmeneti problémákra, mint például amikor szervizben van a saját autó, esetleg éppen másmilyenre van szükségünk. Sajnos azonban sokan félnek az autóbérléstől, mert legyünk őszinték: mindannyian hallottunk már negatív példákat. Legtöbbször az a probléma, hogy az autó nem működik rendesen, de előfordulhat bizonyos kölcsönzőknél gond a fizetésnél is. 

Az alábbiakban összeszedtük, mit tehetsz azért, hogy biztosra menj autóbérlés esetén!

  • Mindig próbáld ki az autót! Azok a kölcsönzők, akiknél nem egészen olyan állapotban vannak a járművek, mint ahogy kinéznek, nem nagyon szeretnek belemenni abba, hogy a bérlő próbakörre vigye a járművet. Viszont fontos, hogy ragaszkodj ehhez, mert így tudod leghatékonyabban kiszűrni a hibákat!

     

  • Alaposan olvasd át a szerződést! Alapvetőnek tűnik, de valójában sok ellentét abból adódik, hogy a bérlő nem olvassa el rendesen a szerződést, emiatt nem úgy adja át az autót, ahogy elvárt lenne. Vonatkozhatnak kitételek arra, hogy legyen-e benzin a járműben, a tisztaságára, általános állapotára stb.
  • Jól nézd meg, miért vagy felelős! Eltérő lehet, hogy milyen problémákért teszik felelőssé a sofőrt, akinél az autó volt az adott időben. Mindenképpen nézzük meg a szerződésben, és kérdezzünk rá szóban is, hogy milyen hibákat kell magunknak megoldanunk az autóval kapcsolatosan (vagy kifizetni a javítást). Lehetőség van arra is, hogy további biztosításokkal csökkentsük a saját felelősségünket.