Menü

Hogyan szállítsuk kerékpárunkat?

A szabadtéri sportok soha nem látott népszerűségnek örvendenek, ahogy tavaszodik újból el tudunk menni a hétvégéken a családunkkal vagy barátainkkal biciklitúrára. Ilyenkor jól jön, ha tudjuk, hogyan kell a biciklitartót felszerelni a kocsinkra.

Három tipusú népszerű biciklitartó van jelenlenleg a piacon, a következőkben ezeket mutatjuk be.

 

A legegyszerűbben felszerelhető típusok azok, amelyeket a csomagtér ajtóra kell rögzíteni. Ezek a legtöbb gépjármű típussal kompatibilisek. Az ilyen biciklitartót hevederekkel, szorosan kell rögzítenünk a csomagtérajtó különböző pontjaihoz. Előnye, hogy akár 40 kg súly is képesek szállítani, így egyszerre több kerékpárt is tudunk szállítani. Hátrányuk viszont, hogy minden alkalommal le kell őket szerelnünk, amikor ki szeretnénk nyitni a csomagteret.

 

Amennyiben gyakran szállítjuk kerékpárunkat, érdemes olyan kerékpárszállítót beszereznünk, ami a vonóhorogra rögzíthető. Egyértelmű hátrányuk, hogy a kocsinak rendelkezni kell vonóhoroggal, azonban a legfőbb előnyük, hogy nagyon gyorsan felszerelhetők és a csomagtartót is bármikor ki tudjuk nyitni.

A harmadik legelterjedtebb megoldás, ha az autónk tetején szállítjuk a kerékpárainkat. Ehhez mindössze egy megfelelő tetőcsomagtartóra van szükségünk. Előnye, hogy egyáltalán nem befolyásolja a láthatóságot, ellenben a másik két megoldással. Viszont használata közben nagyon oda kell figyelnünk, mivel a gépkocsi magasságát 1 – 1,5 méterrel megnöveli!