Menü

Hogyan tankoljuk a bérelt autót?

Autóbérlésnél számtalan szempontot mérlegelve választhatjuk ki, hogy milyen járművet szeretnénk használni. Az egyik ilyen szempont lehet az is, hogy az adott autó mennyit fogyaszt, hiszen nem mindegy, mennyit kell bele tankolni. Ha alacsony fogyasztású kocsit bérelünk, valószínűleg sokkal kevesebbet kell majd benzinre költeni. De hogyan is kell egy bérelt autót tankolni? Az tiszta sor, hogy saját autóval ott tankolunk, ahol akarunk, de ez bérlésnél is így van?

Teli tankkal kapjuk

A kölcsönzési szerződés általában kitér az üzemanyag kérdésére is. A legtöbb helyen az a szokás, hogy teli tankkal adják ki az autót, ez benne van az árban. Az természetes és logikus, hogy a bérlő annyit tankol a kocsiba, amennyit használja, hiszen ha folyamatosan menni akar vele, kelleni fog az üzemanyag. Ami eltérő lehet, az a visszavitel: van, ahol üres tankkal kérik vissza, van, ahol mindegy mennyi van benne, és arányosan beszámítják, olyan is van, hogy nem számítják be, és akad olyan hely is, ahol ugyanúgy teli tankkal kérik vissza a járművet.

Nincs megkötés a benzinkútra

A hol tankoljunk kérdésre általában az a válasz, hogy bárhol. Nem jellemző, hogy lenne bármilyen megkötés arra vonatkozóan, hogy melyik cégnél lehet tankolni az autót. Amire azonban figyelni kell, hogy benzines vagy dízel a kocsi. Ez persze természetes, de ha mondjuk alapból benzines autót vezetünk, a kölcsönzött pedig dízel, megfeledkezhetünk róla, és lehet, hogy automatikusan benzint tankolunk. Na, ez már probléma szokott lenni, ezért mindig nagyon figyeljünk oda!