Menü

Hogyan válasszuk ki a nekünk megfelelő autót?

Amikor autót bérlünk általában nehéz eldöntenünk, hogy melyik gépjármű lenne a legmegfelelőbb a számunkra. A két legfontosabb szempont amit figyelembe szoktunk venni, hogy pontosan mire is szeretnénk majd használni a bérelt kocsit, és mennyit szánunk rá.

Mire szeretnénk használni?

Ennek eldöntéséhez tegyünk fel magunknak pár kérdést.

  • Miért kell autót bérelnem?

  • Milyen tevékenységeket fogok csinálni mialatt a bérautót használom?

  • Hányan utazunk?

 

Egy példával szemléltetve: Amennyiben például a családi ausztriai síeléshez szükséges autót bérelni, akkor egy tágas, nagy csomagtérrel rendelkező kocsira lesz szükség, tehát a kiskategóriás gépjármű biztos nem lesz megfelelő a számunkra.

 

Az előbbi egyszerű kérdések megválaszolása után nagy valószínűséggel már le tudjuk szűkíteni a kívánságainkat 1 vagy 2 kategóriára.

 

Nagyon fontos, hogy mindig alaposan nézzük meg, hogy milyen korlátozások vonatkozna a bérautóra. Előfordulhat, hogy a bérleti szerződés csak egy bizonyos megtett kilóméterre vonatkozik és ilyenkor nagyon könnyen plusz költségek merülhetnek fel. A legjobb megoldás, ha eleve úgy bérlünk gépjárművet, hogy nem tartalmaz semmiféle korlátozást a megtett útra vonatkozóan.

Autóbérléskor, főleg ha az külföldön történik sokszor felmerül kérdésként, hogy manuális vagy automata váltóval felszerelt legyen-e a gépjármű. Elsőre apróságnak tűnhet, de sokan nincsenek hozzászokva az automataváltó használatához. Ne ijedjünk meg tőle!

Viszont ebben az esetben amíg meg nem szokjuk az automata váltó használatát, figyelmesebben vezessünk mivel a manuális váltóhoz és a kuplung használatához szokva hajlamosak vagyunk a bal lábunkkal vészfékezést végezni!