Menü

Hogyan válasszunk bérelt autót?

Ha úgy véljük, olcsóbb és kényelmesebb megoldás lehet autót bérelni, ahelyett, hogy napi szinten taxiznánk, vagy éppen tömegközlekedéssel járnánk folyamatosan – valószínűleg nem járunk távol az igazságtól. Az azonban távolról sem mindegy, hogy erre a célra milyen konstrukciót és milyen járművet választunk. A jármű kiválasztásakor vegyük figyelembe, hogy a bérlet lejártakor az autó a tulajdonunkba kerül-e vagy sem.

Saját célra – gondolkodjunk előre!

Ha az autóbérléssel az a célunk, hogy a lejáratkor a kocsi a sajátunk legyen, akkor gondoljuk át, hol leszünk, mik a terveink pár év múlva, mikor lejár a bérlet. Ha családot tervezünk, bármennyire vonzó is, nem érdemes kétüléses sportkocsit választani, hiszen valószínűleg pár év múlva csak a baj lenne azzal, hogy hova kerüljön a babahordozó, gyerekülés.

Hosszú távú bérlet

Ha azonban egyelőre nem tervezünk családot, vagy még nem tudjuk, mit hoz számunkra a jövő, akkor érdemesebb lehet hosszú távú bérletet kötni. Bár ezen konstrukció lejártakor nem kerül a birtokunkba az autó, azonban a rugalmasabb konstrukciók keretében bármikor módosítható a szerződés: lecserélhetjük az addig használt autót vagy kedvezményesen bérelhetünk másikat hosszú távra. Így nyugodtan választhatunk sportkocsit, hiszen pár év múlva nem kell megvennünk az autót, nyugodtan lecserélhetjük azt egy családbarátabb modellre.

A méret és a kialakítás mellett olyan kérdésekről kell még döntenünk, mint az üzemanyag vagy a szín – ezek azonban már elsősorban attól függnek, milyen az ízlésünk és mennyire vagyunk zöldek, ha gépkocsikról van szó.