Menü

Hogyan védjük értékeinket a tolvajok ellen?

A bérelt autók a legtöbb esetben rendelkeznek valamilyen jelzéssel, amit sokszor a tolvajok is ismernek. Ebből arra következtethetnek, hogy a gépjárművet turisták használnak, ezért könnyebben válnak a tolvajok célpontjaivá.

A jó hír, hogy számos olyan dolog van, amit megtehetünk annak érdekében, hogy a nyaralásunk alatt bűncselekmény áldozatává váljunk. Következzen néhány tipp, melyekkel egy lépéssel a tolvajok előtt járhatunk:

Ne hagyjunk értéket a kocsiban

Nem lehet elég alkalommal elismételni, hogy soha ne hagyjunk a gépjárműben értékes tárgyakat. Főleg ne jól látható helyen. A tolvajok a legtöbb esetben a biztos „fogásra” törekednek, ezért ha nem látnak értéket a kocsiban, valószínűleg nem is foglalkoznak a kocsival.

Hagyjuk nyitva a kesztyűtartót

A kesztyűtartó az első hely, ahova a tolvajok benéznek. Ha már nyitva van és láthatóan üres, akkor nincs értelme a gépjármű feltörésének.

Körültekintően parkoljunk

Ha azt látjuk, hogy a kinézett parkolóhely közelében törött üveg van, akkor mindenképpen keressünk másik helyet a parkoláshoz. A törött üveg sok esetben egy előző bűncselekményből származik. Kerüld a sötét, csendes utcákat. Mindig jól kivilágított, minél nagyobb forgalmú helyen parkolj a kocsival.

Sajnos mindenhol vannak autótolvajok, azonban ha az előbbi egyszerű tippeket betartjuk, minimálisra csökken az esélye, hogy a saját értékeinkben kár fog esni. Fontos, hogy minden terjedjen ki a bérautó biztosítása a gépjármű feltörésére is, így még egyéb sem érhet minket.