Menü

Hosszútávra jobban megéri autót bérelni

Az autóbérlés számtalan esetben jelenthet kiváló megoldást, sokszor egyenes életmentő lehet. Amikor lerobban az autó, de munkaügyben nagy szükségünk lenne rá, amikor nyaralni mennénk, de a saját járművünk kicsi ahhoz, hogy a csomagokkal együtt mindenki elférjen, vagy amikor repülővel mentünk nyaralni, és a saját kocsinkat nem vihettük magunkkal. Az autóbérlés lehetőségei szinte végtelenek: bármilyen autót bérelhetünk, gyakorlatilag bármilyen célra, rövid vagy hosszútávon egyaránt.

Kedvezmények és akciók

Nem ritka, hogy az autókölcsönző cégek kedvezményeket kínálnak a szolgáltatást igénybe vevő ügyfeleknek. Ezek lehetnek időszakosak, akár egy-egy típushoz kötve, de az szinte általánosan jellemző, hogy ha hosszútávra (legalább egy hónapra) bérlünk egy járgányt, akkor kedvezőbb áron megkaphatjuk. Ez ugyanis nekik is jobban megéri, mint az, hogy pár napra elviszik az autót, majd visszahozzák, és esetleg 1-2 hétig is bent áll utána. Hogy a kedvezmény milyen mértékű, az változó lehet.

Gondoljuk át a lehetőségeket

Ha egy hónapra nem is kell az autó, de pár hétre mindenképp, érdemes elgondolkodni rajta, hogy mégis hosszabb időre béreljünk. Némi osztás-szorzás után lehet, hogy az jön ki, hogy jobban megéri anyagilag 30 napra bérelni egy járművet, mint mondjuk 25-re, mert a kedvezmény miatt olcsóbban jövünk ki. Ezeket a lehetőségeket nem árt, ha megnézzük, hogy spórolhassunk egy kicsit a kölcsönzésen. Legalább addig se a saját kocsinkon koptatjuk az alkatrészeket.