Menü

Kell-e félni a bérelt autótól?

Az autóbérlés számos esetben jelenthet megoldást. Jól jöhet például akkor, ha éjjel szeretnénk hazamenni egy buliból, és taxit nem tudunk hívni. Akkor is kitűnő lehetőség, ha nagyobb autóra van szükségünk a meglévőnél, például egy költözés miatt, vagy ha lerobbant a járművünk, és nem szeretnénk a tömegközlekedésre bízni a munkába jutásunkat. Ennek ellenére sok ember mégis tart attól, hogy autót béreljen. Egyrészt ez betudható annak, hogy félnek a költségektől, másrészt sok ember bizalmatlan egy olyan autóval szemben, amit mások is rendszeresen használnak.

Milyen műszaki állapotban van egy bérelhető autó?

A bérelhető autók műszaki állapota nagyon különböző lehet. Alapvetően rengetegféle autót bérelhetünk, a legegyszerűbbektől a luxus kategóriáig. Nyilvánvaló, hogy ezek árában komoly különbségek vannak. Nem ez határozza meg azonban, hogy a bérelt autó milyen állapotban lesz, hiszen egy szép, luxuskategóriás autó is lehet rossz. Ez sokkal inkább azon múlik, hogy a cég, akitől bérelünk, mennyire fordít figyelmet a kocsik műszaki állapotára, mennyire fontos neki, hogy olyan autókat adjon ki, melyek kifogástalanul működnek.

Nézzünk utána a kölcsönzőnek!

Leginkább úgy mehetünk biztosra, ha utánanézünk az autókölcsönzőnek, ahonnan bérelnénk. Érdemes figyelni arra, hogy olyan autókölcsönző mellett tegyük le a voksunkat, amivel alapvetően elégedettek az ügyfelek. Jó, ha körbe tudunk kérdezősködni ismerősök körében, így első kézből szerezhetünk információkat a kölcsönzőről.