Menü

Kerüljük el, hogy a nyaralás alatt kifogyjon bérautónkból az üzemanyag

Gyakori eset, hogy a nyaralás alatt a bérautóból kifogy az üzemanyag. Ennek általában semmi köze a vezetési tapasztalathoz, mindössze azért történik, mert egy idegen autóval, egy idegen helyen vezetünk, és nem mérjük fel pontosan a bérautó fogyasztását.

Ráadásul nem is tudjuk minden esetben, hogy milyen messze találjuk a legközelebbi benzinkutat. Az ilyen történetek idővel megszépülnek, azonban nem túl kellemes amikor a nyaralásuk alatt történik. Egy kis odafigyeléssel könnyen megelőzhető az ilyen eset.

  • Mielőtt hosszabb útra, például egy városon kívüli látványossághoz indulunk, tankoljuk tele a bérautónkat

  • Rendszeresen pillantsunk az üzemanyagmérőre, és ne várjuk meg amíg az az egynegyedes jelzés alá esik. Töltsük tele az üzemanyagtartályt az első benzinkútnál, mert lehet hogy a következő csak 70-80 kilométerre lesz.

  • Indulás előtt nézzünk utána milyenek a célállomásunkhoz vezető útviszonyok. Teljesen más az autó fogyasztása sík és emelkedőkkel teli útszakaszon.

Hol találom az autó üzemanyagutántöltő nyílását (tanksapka)?

A legkönnyebben ezt az üzemanyag visszajelzőn található kis ikon segítségével azonosíthatjuk be. Az autógyárak kétféle módon jelzik, melyik oldalon tudunk tankolni.

  • Egy kis nyíl az üzemanyag visszajelző mellett

  • Amennyiben nincs nyíl, akkor mindig azon az oldalon találjuk az utántöltő nyílást, amelyik oldalán jelenik meg a kis ikonnak az benzintöltő pisztoly