Menü

Körültekintően béreljünk autót

Az autóbérlés nagyon sok esetben jelenthet jó megoldást, azonban nem árt, ha bizonyos szempontokat figyelembe veszünk a kölcsönzéskor. Mindig csak arról esik szó, hogy velünk szemben mik az elvárások ahhoz, hogy kikölcsönözzünk egy gépjárművet, arról már kevesebbet beszélnek, hogy nekünk milyen elvárásaink lehetnek a kölcsönzővel szemben. Az alábbiakban ezt vesszük górcső alá, ugyanis ha nem tudjuk, mire figyeljünk, rosszul járhatunk.

Amire mindenképpen figyelni kell autóbérléskor

Ellenőrizzük az autó műszaki állapotát! A legtöbb autókölcsönző korrekt, azonban sok olyan is van, amely szépen kipofozott ócskavasakat ad bérbe. Egy ilyen autóval nagyon rosszul járhatunk, ha hosszabb útra indulnánk vele, hiszen bármikor meghibásodhat, éppen ezért figyeljünk oda arra, hogy az autó ne csak kívülről legyen megfelelő.

Próbáljuk ki a kocsit! Ha olyan típusú járművet tervezünk bérelni, amit még nem vezettünk, nem árt, ha előbb elvisszük egy próbakörre. Így megtapasztalhatjuk, milyen vezetni, kényelmes-e. Különösen ajánlott ez akkor, ha a megszokottnál jóval nagyobb autót készülünk kölcsönözni, ezt ugyanis meg kell szokni.

Alaposan olvassuk át a szerződést! Azt hihetnénk, hogy ez alap, de sokan nem fordítanak rá figyelmet. Alaposan nézzük meg, hogy mit vár tőlünk a kölcsönző, milyen feltételekkel adja oda az autót. Érdemes azt is átolvasni, hogy mi van, ha esetleg baleset történik, meddig fedezi a károkat a kaució, és mikortól terhelhetnek minket plusz költségek.