Menü

Különböznek valamiben az európai és az amerikai bérautók?

 

Egy autó elsődleges feladata a világon mindenhol ugyanaz, hogy eljuttasson a célállomásunkra. Azonban, ha közelebbről megnézzük mégis felfedezünk néhány alapvető különbséget az európai és az amerikai autók között. Ez részben az autókkal kapcsolatos kultúrának köszönhető, mivel egy amerikainak a „személyiségének” a része az autója, addig Európában általánosságban csupán egy eszközként tekintenek a gépjárműre.

Számít a méret

Az európai utak észrevehetően kisebbek, mint az Egyesült Államokon belüliek, így az sem meglepő, hogy az amerikai kocsik nagyobbak, mint az Európában közlekedő társaik. Ennek elsődleges oka, hogy az amerikai városokat (autókra) tervezték, addig az európai városok sokkal organikusabban fejlődtek, ami szűk és kanyargós városai utakat eredményeztek és egyszerűen ezeken a helyeken sokkal egyszerűbb egy kisebb méretű kocsival közlekedni.

Manuális vagy automata

Az amerikai autók szinte mindegyik automata sebességváltóval van felszerelve, azonban az öreg kontinensen elsősorban a manuális sebességváltó a jellemző.

Üzemanyag hatékonyság

Európában sokkal többet kell fizetni egy liternyi üzemanyagért, mint az Egyesült Államokban. Ezért az Európán forgalomba kerülő gépkocsikat úgy tervezték, hogy a lehető legnagyobb üzemanyag hatékonysággal működjenek, minél kevesebb üzemanyagot fogyasszanak 100 kilométer megtétele alatt. Természetesen a hatékonyság nagyon fontos az Egyesült Államokban, azonban nem a legfontosabb szempont. Az amerikai autók motorjai általában nagyobbak és „igénytelenebbek” mint az európai társaiké. Illetve a gázolaj üzemű gépkocsik szinte ismeretnek az USA-ban, míg Európában az autóállomány mintegy felét teszik ki.