Menü

Legyél résen, ha autót bérelsz! A leggyakoribb megtévesztések

Mint minden területen, sajnos az autóbérléssel kapcsolatosan is eléggé elszaporodtak a csalások. Minden igyekezet ellenére sajnos vannak olyan kölcsönzők, melyek úgy szeretnének plusz bevételhez jutni, hogy átverik az ügyfeleiket, megkárosítják őket. Hogy ne legyünk ilyen csalás áldozatai, figyeljünk az alábbi részletekre:

  • Ne teli tankkal vegyük át az autót! Ez gyakori trükk: teli tankkal adják oda a kocsit, a benzint persze kifizettetik, de gyakran nem is autózunk annyit, hogy felhasználjuk. A maradék benzin ára így tiszta haszon a kölcsönzőnek. Hogy ne fizessünk feleslegesen, próbáljunk ragaszkodni az üres tankhoz, így csak annyi benzint fizetünk ki, amennyit felhasználunk!
  • Figyeljük az ár-érték arányt! Sokszor irreálisan magas összegeket kérnek el olyan autókért, amik nem érnének annyit. Hogy az ilyet azonnal kiszűrjük, hasonlítsuk össze több kölcsönző árajánlatát, így nagyjából képben leszünk, hogy milyen autókért milyen árak reálisak.
  • Ne higgyünk a külsőnek! Attól, hogy egy autó jól néz ki, nem biztos, hogy jó is. Sajnos elég sokszor fordul elő, hogy egy meglehetősen rossz műszaki állapotban lévő járműveket külsőleg feltuningolnak egy kicsit, mert így több pénzt lehet elkérni a bérbeadásukért. A kellemetlen meglepetés általában akkor éri a bérlőt, amikor már megtett némi utat az autóval. Éppen ezért kell ragaszkodni ahhoz, hogy kipróbálhassuk a járművet, mielőtt fizetünk érte – ahol nincs titkolnivaló, ott engedni fogják.