Menü

Lerobbant az autó? Kapsz másikat!

Belegondoltál már, milyen kellemetlen egy olyan helyzet, amikor a kocsid lerobban valahol útközben, lehetőleg jó messze mind az úticéltól, mind a kiindulási ponttól? Az odáig rendben van, hogy hívsz egy autómentőt, és magadat is elviteted a célhoz, de hogyan tovább? Kevésbé szerencsés esetben napokig, vagy akár hetekig tarthat, mire lesz autód, és addig is meg kell oldanod az életedet valahogy.

Megoldás: bérelj!

Kérhetsz kölcsön autót ilyen esetben ismerőstől, de ez óriási szívesség, neked pedig nagy felelősség. A bérlés akkor már jobb megoldás, az egy tisztább ügy, hiszen minden le van papírozva, minden esetleges probléma, felelősség stb. Persze egy bérelt autóval is lehet probléma, előfordulhat, hogy meghibásodik, leáll valamilyen műszaki gond miatt. Ebben az esetben azonban nem maradsz autó nélkül, ugyanis a kölcsönzőt felhívva egyből intézik a rossz autó elszállítását, és egy újat is kapsz helyette, hogy zavartalanul folytathasd a napodat.

Persze ha a te hibádból állt le a kocsi, azért felelősséget kell vállalnod a szerződésben foglaltak szerint, de csereautót így is kaphatsz, bár ez kölcsönzőtől is függhet, illetve az adott helyzettől.

Ennél sokkal kellemetlenebb a helyzet, ha egy szívességből kölcsönadott jármű áll le éppen alattad. Persze lehet, hogy egyáltalán nem a te hibád, de akkor is nagyon kínos a szituáció, neked is, és az autó tulajának is. Nehéz lehet ilyenkor megbeszélni, hogy ki fizesse a javítást, kinek mennyi felelőssége van. Jobb a drágább, de tisztább utat választani ilyenkor.